Masaj cu pietre vulcanice calde

Masajul cu pietre vulcanice calde este o indicație excelentă pentru relaxare, energizare, insomnii și chiar dureri musculare. Cu toții am folosit cel puțin o dată în viață efectul terapeutic pe care îl are căldura asupra corpului sau pentru a ne relaxa. Durerile abdominale din timpul menstruaţiei, disconfortul provocat de durerile musculare după un efort fizic intens pot fi ameliorate rapid.

Imaginează-ți însă cum e să combini aceste efecte cu beneficiile masajului de relaxare, cu aromele uleiurilor terapeutice și cu o atmosferă care te deconectează total de stres și griji cotidiene. Dacă ar fi să numim pe scurt un principal avantaj al masajului cu pietre calde ar fi acela că aduce trei terapii într-o singură ședință.

Cum funcționează și care sunt etapele masajului cu pietre vulcanice calde?

Îmbinând hidroterapia cu aromaterapia și termoterapia, masajul folosește elemente precum apa, pietre vulcanice calde şi uleiuri terapeutice, beneficiile lor fiind combinate în 3 etape:

  1. Incălzirea acestora până la 50 de grade Celsius.
  2. Aplicarea rocilor vulcanice și a uleiurilor esențiale.

După ce sunt încălzite, rocile sunt unse cu diverse uleiuri terapeutice și sunt aşezate pe corp, în diferite zone: spate, abdomen, piept, fata, palme, brate sau picioare.

În funcţie de zona corpului în care se efectuează masajul, pietrele utilizate au dimensiuni diferite.

Piatra cel mai des folosită este bazaltul – o rocă vulcanică neagră, bogată în fier și magneziu. Datorită nivelului ridicat de fier şi magneziu, pietrele acumulează multă căldură pe care o dispersează într-un timp îndelungat. Principalul avantaj al acestei terapii este că ne permite să observăm ușor care sunt zonele în care corpul nu funcționează în parametri optimi. Dacă într-o anumită zonă pietrele pierd rapid căldura, înseamnă că acolo există un dezechilibru de care trebuie să ținem cont.

Un alt beneficiu al pietrelor calde este acela că odată încălzită, pielea absoarbe mult mai bine uleiurile hidratante şi terapeutice și în același timp musculatura corpului este relaxată și pregătită pentru masaj.

3.Masajul propriu-zis – este un masaj terapeutic, relaxant, cu manevre lungi.

Ce beneficii aduce în plus faţă de masajul clasic de relaxare?

Așa cum probabil ai observat citind etapele de mai sus, terapia cu pietre calde este mai mult decât un mesaj clasic de relaxare, ea aducând în plus beneficii esențiale:

1.Ajută la detoxifierea corpului

Datorită căldurii emanate de pietre în timpul masajului, corpul transpiră mai mult și astfel toxinele sunt eliminate rapid. Efectul pe care îl simți după un astfel de masaj este la fel ca după câteva minute de saună sau un duș cald, revitalizant.

2. Ne avertizează în ce zone ale corpului există dezechilibre

În funcție de ritmul în care pietrele dispersează căldura, ne putem da seama care sunt zonele în care corpul funcționează normal și care sunt cele în care întâmpină dezechilibre. Asta deoarece pietrele care se răcesc mai repede lucrează intens să elimine dezechilibrul din organism.

3. Echilibrează fluxul energetic din corp

În afară de corpul fizic, există si un corp energetic. Pe parcursul şedinţei de masaj, rocile sunt așezate în zone cheie energetic, dureroase la palpare si blocate. În acest fel, punctele în care energia nu circulă normal sunt deblocate, iar corpul fiind reechilibrat își recapătă rapid sănătatea și vitalitatea.

Acestea şi multe alte efecte sunt resimțite de la primele şedințe.

  • Calitatea somnului este mult îmbunătăţită şi astfel poţi combate uşor insomnia,
  • Sistemul imunitar este accelerat şi întărit,
  • Activitatea rinichilor şi a altor organe se îmbunătăţeşte,
  • Stresul şi anxietatea sunt reduse,
  • Durerile sunt ameliorate rapid.

Te aşteptăm în clinica noastră pentru a te bucura tu însuți de aceste beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *