Postura ta vorbește despre tine dar și pentru tine!

Postura ta vorbește despre tine dar și pentru tine! Ne spune cine ești, ne arată cum ești. Să stai corect te ajută să fii mai fericit și încrezător.

Limbajul corpului este universal; la finalul unui meci de fotbal știm (și fără sonor la televizor) care echipă a pierdut și care a caștigat doar privind atitudinea corporală a jucătorilor.

Corpul și mintea se influențează reciproc, postura și respiratia iți modifică starea de spirit fapt deseori ignorat în viața de zi de zi.

 

Stând mult timp într-o pozitie cocoșată la birou, peste opt ore, în afară de dureri de cap, de gât, umeri și coloană lombară ești mult mai predispus să te simți deprimat și trist.

Înainte de un eveniment stresant (examen, evaluare, interviu) adoptarea unei poziții corecte pe scaun, cu capul sus și mâinile pe șolduri pentru doar 2 minute, va avea un impact semnificativ pozitiv asupra rezultatului. Aceasta se datorează faptului că adoptarea unei posturi încrezătoare, expansivă determină modificari semnificative în nivelul de testosteron și cortizol, hormoni implicați în manifestarea calităților de lider și a bunei gestionări a stresului.

Cand stai drept, într-o pozitie încrezătoare este mult mai usor și să accesezi amintirile frumoase.

Dacă 2 minute fac asa o diferență, imaginează-ți ce poate să schimbe pentru tine cateva minute de reeducare posturală!

Exercițiile de reeducare posturală încep prin găsirea la sol a poziției neutre a bazinului, a coloanei vertebrale și a umerilor. Mușchii scurtați se alungesc blând și gradat cu ajutorul respirației. Treptat se trece la regăsirea pozitiei corecte în poziția așezat, la ridicarea de pe scaun, în picioare și în mers.

 

Schema motorie se modifică în 4-6 săptămâni de reeducare posturală iar postura corectă va înlocui total vechea postură deficitară.

Noua postură îți va deschide și un nou univers în care stai drept, fără durere și efort, ești prezent, relaxat și încrezător în corpul tau, în contact cu emoțiile tale pozitive și cu lumea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *