Tangoul Argentinian…cauză sau efect?

Dedesubtul și deasupra unei articulații dureroase avem mușchi care contribuie la stabilizarea și mobilitatea acesteia. În momentul în care suferi de o afecțiune a unei articulații este important să analizăm și să privim mai sus sau mai jos, în lanțul tău kinetic, pentru a vedea dacă nu este și o altă problemă biomecanică care contribuie la aparitia afecțiunii sau care împiedică vindecarea.

Un astfel de caz, este acela al unui pacient care s-a prezentat la clinica Simbalance pentru o durere în zona internă a genunchiului. În urma anamnezei, am aflat ca sportul lui preferat era tangoul argentinian pe care îl practică zilnic, cu mare pasiune. După examinare am descoperit că exista o asimetrie la nivelul musculaturii bazinului și o prăbușire a boltei plantare ce contribuia la declanșarea inflamației în zona medială.

În urma tratamentului local aplicat, al exercițiilor de reeducare posturală și a adaptorilor susținători plantari personalizați, durerea a dispărut pentru totdeauna.
La Simbalance ai siguranța că recuperarea este completă iar corpul tău va funcționa într-un lanț kinetic optim, astfel încât să desfășori cu ușurință activitățile pe care le iubești:

Dansezi pentru tine, Dansezi și pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *